Frambozen eiwit pannenkoekjes met stevia

20 min
Frambozen eiwit pannenkoekjes met stevia

Verwen jezelf met zoete maar toch gezonde kleurrijke eiwitpannenkoekjes! Deze frambozen-bieten pannenkoekjes zijn een voedzaam alternatief voor ontbijt, lunch of snack. De pannenkoekjes zitten boordevol smaak en extra rijk door de frisse zoetheid van verse frambozen en rode biet. Rijk aan eiwitten en zonder geraffineerde suikers. 


  1. Maal de havermout tot een fijn poeder in een keukenmachine.
  2. Doe de biet, eieren, vanille-eiwitpoeder, een scheut plantaardige melk, en de helft van de frambozen in de blender. Wees voorzichtig met de melk; een dik beslag zorgt voor fluffy pannenkoekjes.
  3. Mix alles tot een glad en romig beslag. Is het beslag te dun? Voeg extra havermout toe tot je een medium dikke consistentie hebt bereikt.
  4. Verhit een beetje kokosolie in een koekenpan. Schep kleine hoopjes beslag in de pan en bak de pannenkoekjes op middelhoog vuur 4 minuten goudbruin en gaar. Draai om zodra ze niet meer aan de pan plakken om hun roze kleur te behouden.
  5. Verdeel de pannenkoekjes over twee borden en voeg je favoriete toppings toe. Kies bijvoorbeeld voor magere kwark, frambozen, amandelschaafsel en stevia stroop, of varieer met ander fruit, noten, honing of hagelslag.

Dit recept is te vinden in de volgende categorie(ën): Zoete recepten, Ontbijt recepten,